Desery

Bio-ciasteczka owsiane

 Bio-ciasteczka owsiane

Składniki

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 200 ml Bio Mleka krowiego 1,5%
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka miodu
  • 100 g rodzynek

Wykonanie

  1. Płatki owsiane i rodzynki mieszamy w misce z Bio Mlekiem i czekamy kilka minut aż nim nasiąkną.
  2. Dodajemy łyżkę miodu oraz mąkę i dokładnie mieszamy, do momentu aż powstanie gęsta masa.
  3. Z masy formujemy płaskie okrągłe ciasteczka.
  4. Wsadzamy je na blachę, którą wcześniej wykładamy papierem do pieczenia.
  5. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy przez ok. 20 minut.
  6. Czekamy aż wystygną.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#Bio Mleko
Powrót